Köttfärssås med rotfrukter och svamp

Köttfärssås och spaghetti på en blå tallrik.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    färs (valfri sort, kött- eller vegofärs. Zeina använder nötfärs)
  • 2st
    morötter
  • 1st
    palsternacka
  • 1klyfta(or)
    rotselleri
  • 0,5st
    purjolök
  • 150g
    svamp (valfri sort)
  • 4klyfta(or)
    vitlök
  • 400g
    krossad tomat
  • 4msk
    tomatpuré
  • 2msk
    torkad oregano
  • salt och peppar
  • 4dl
    vatten
  • rapsolja till stekning

Serveringsförslag: 300 gram pasta

    Så lagar du

    1. Hacka alla rotfrukter i mindre bitar. Hacka svampen fint. 
    2. Hetta upp olja och fräs rotfrukterna under omrörning tills allt får färg. Vänd i färsen och stek tills den smular sig och får färg. Tillsätt svamp, pressad vitlök, oregano och tomatpuré. Stek allting ordentligt. 
    3. Vänd i kokhett vatten, krossad tomat, salt och peppar. Låt köttfärssåsen puttra under lock i minst 30 min, gärna längre. Servera med pasta!

    Dela det här receptet med dina vänner!