Boquerones på strömming
![Boquerones på strömming](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2F2024-05%2Fboqueronesny.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3D9OTMKDPJ&w=3840&q=100)
Publicerat:
2024-05-06Tillagningstid:
Ett härligt fisktillbehör för picknicken eller buffén som du kan göra enkelt själv på strömming och som håller i kylen ett par veckor.
Ingredienser
4portioner
- 300gdragen strömming
- 1,5dlcitronjuice
- 1dlvatten
- 3msksalt
- 1stskivad schalottenlök
- 1tskfinhackad grön chili
- 1citronzest
- 1dlolivolja
Så lagar du
- Lägg den skinnade dragna strömmingen i en vid form.
- Rör ihop citronsaft, vatten och salt till en lag så att saltet löser sig.
- Häll lagen på strömmingen och låt ligga i ca 10 – 15 minuter, tills den börjar bli vit och lite tillagad av den syrliga lagen.
- Efter syrning lyft upp strömmingen och placera i prydliga rader på ett fat med låg kant och toppa med finhackad schalottenlök, citronskal, chili och olivolja.
- Servera med rostat levainbröd.