Sallad Gringo

Sallad Gringo

Publicerat:

Tillagningstid:

En krispig och lättgjord sallad med samma principer som en caesarsallad men där smakerna andas Mexiko.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    huvud krispsallad
  • 0,5
    huvud romansallad
  • 0,25
    huvud savoykål
  • 1
    gul morot
  • 1
    kålrabbi
  • 1
    majrova
  • 300g
    kyckling
  • 1burk(ar)
    majskorn
  • 80g
    majschips
  • 1knippa(or)
    koriander

Jalapeñodressing

  • 1
    jalapeño
  • 1
    lime
  • 2dl
    rapsolja
  • 1
    ägg

Så lagar du

  1. Börja med dressingen. Dela och kärna ur jalapeñon, skär i mindre bitar och mixa tillsammans med rapsolja tills slät. Sila oljan. 
  2. Knäck ägget i en smal och hög bunke och häll över oljan. 
  3. Mixa med mixerstav börja i botten och kör så den tar ihop ordentligt och för sedan staven sakta uppåt. 
  4. Smaka av med limesaft, salt och peppar.
  5. Rosta majskornen med rapsolja i ugnen tills de får gyllene färg och börjar krispa till ca 10 minuter
  6. Krydda kycklingen med salt peppar och lite olja och baka i ugnen tills innetemperatur 68° och låt vila 10 minuter. Skär i mindre bitar.
  7. Skär crispsallad, savojkål och romansallad grovt och lägg i iskallt vatten
  8. Skala och strimla kålrabbi, majrova och morot lägg i iskallt vatten.
  9. Slunga eller låt rinna av ordentligt innan servering.

Servering

  1. Ta en stor skål och börja med salladsblandningen i botten. 
  2. Fyll på med de strimlade och skurna grönsakerna. 
  3. Lägg ner kyckling och rostad majs. 
  4. Häll på dressingen och blanda runt väl, servera i portionsskålar och toppa med krossade majchips och koriander.

Dela det här receptet med dina vänner!