Sallad Gringo
Publicerat:
2024-04-17Tillagningstid:
En krispig och lättgjord sallad med samma principer som en caesarsallad men där smakerna andas Mexiko.
Ingredienser
4portioner
- 1huvud krispsallad
- 0,5huvud romansallad
- 0,25huvud savoykål
- 1gul morot
- 1kålrabbi
- 1majrova
- 300gkyckling
- 1burk(ar)majskorn
- 80gmajschips
- 1knippa(or)koriander
Jalapeñodressing
- 1jalapeño
- 1lime
- 2dlrapsolja
- 1ägg
Så lagar du
- Börja med dressingen. Dela och kärna ur jalapeñon, skär i mindre bitar och mixa tillsammans med rapsolja tills slät. Sila oljan.
- Knäck ägget i en smal och hög bunke och häll över oljan.
- Mixa med mixerstav börja i botten och kör så den tar ihop ordentligt och för sedan staven sakta uppåt.
- Smaka av med limesaft, salt och peppar.
- Rosta majskornen med rapsolja i ugnen tills de får gyllene färg och börjar krispa till ca 10 minuter
- Krydda kycklingen med salt peppar och lite olja och baka i ugnen tills innetemperatur 68° och låt vila 10 minuter. Skär i mindre bitar.
- Skär crispsallad, savojkål och romansallad grovt och lägg i iskallt vatten
- Skala och strimla kålrabbi, majrova och morot lägg i iskallt vatten.
- Slunga eller låt rinna av ordentligt innan servering.
Servering
- Ta en stor skål och börja med salladsblandningen i botten.
- Fyll på med de strimlade och skurna grönsakerna.
- Lägg ner kyckling och rostad majs.
- Häll på dressingen och blanda runt väl, servera i portionsskålar och toppa med krossade majchips och koriander.