Sallad Marocko

Sallad Marocko

Publicerat:

Tillagningstid:

En god och krispig sallad där dressingen sätter touchen och smakerna drar iväg till Marocko.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    huvud krispsallad
  • 0,5
    huvud romansallad
  • 0,25
    huvud savojkål
  • 1
    gul morot
  • 1
    kålrabbi
  • 1
    majrova
  • 1
    gurka
  • 1knippa(or)
    mynta
  • 1knippa(or)
    koriander
  • 1knippa(or)
    persilja
  • 1
    granatäpple
  • 1dl
    russin
  • 1burk(ar)
    kikärtor
  • 0,5dl
    solroskärnor
  • 0,5dl
    pumpafrön
  • salt. peppar och chilipulver

Harrissadressing

  • 2dl
    majonnäs
  • 1tsk
    honung
  • 3msk
    harrissa
  • salt och peppar

Så lagar du

  1. Skär krispsallad, savojkål och romansallad grovt och lägg i iskallt vatten
  2. Skala och strimla kålrabbi, majrova och morot lägg i iskallt vatten.
  3. Skölj kikärtorna ordentligt, låt rinna av och torka på hushållspapper. 
  4. Plocka bladen från mynta, persilja och koriander, skölj och låt torka på papper. 
  5. Fritera kikärtorna gyllene och låt dom rinna av på ett papper, krydda med salt och chilipulver.
  6. Rosta frön från pumpa och solros med salt och 1msk vatten i ugn på 180° i ca 7-8 minuter.
  7. Kärna ur granatäpplet. Skala, dela och kärna ur gurkan, skär i 2 cm bitar.
  8. Rör ihop dressingen.

Servering

  1. Ta en stor skål och börja med salladsblandningen i botten. 
  2. Fyll på med de strimlade och skurna grönsakerna, plockade örter, russin, granatäpple och rostade frön. 
  3. Häll på dressingen och blanda runt väl, servera i portionsskålar och toppa med rostade kikärtor, rostade frön, granatäpple och örter.

Dela det här receptet med dina vänner!