Krispiga veggie nuggets

Krispiga veggie nuggets.

Publicerat:

Tillagningstid:

Så enkelt! Välj dina favoritgrönsaker, ner i matberedaren och abrakadabra. Perfekt rätt vid tömning av grönsakslådan. Om du vill ta ut former, t ex med pepparkaksmått, så tillsätt någon matsked fiberhusk, eller 1-2 kokta potatisar som du pressar ner i smeten, och tryck ut den på bakpappersklädd plåt.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    blandade grönsaker, t ex blomkål, morötter, broccoli, kokta gröna ärtor
  • 1paket
    kokta kikärtor, ca 2 dl
  • 1
    ägg
  • ca 3msk
    potatismjöl (efter känsla)
  • 3msk
    ströbröd eller panko
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    sambal oelek
  • 1tsk
    fransk senap
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 2tsk
    lökpulver
  • 2dl
    panko
  • smör

Valfritt

  • färska örter, t ex persilja, gräslök

Till servering

  • sallad och dipsås

Så lagar du

1. Skär grönsakerna i bitar, lägg dem och kikärtorna i matberedaren med kniven. Mixa till små bitar.

2. Tillsätt resterande ingredienser och jobba ihop till en deg. Prova så att smeten håller ihop, om de faller isär tillsätter du mer potatismjöl.

3. Forma små nuggets, vänd i panko och stek dem gyllene i smör.

4. Servera med sallad och dipsås.

Tips

Blanda sesamfrön i pankopaneringen för en extra smakhöjare.

Dela det här receptet med dina vänner!