Krondillskokta minimorötter med räkkräm och ätbar jord
Publicerat:
2020-08-28Tillagningstid:
Den här rätten har jag valt att servera i en kruka, men du kan lika väl använda en skål eller liknande. Lägg till räkor och färskost så har du ett klockrent snacks eller förrätt. Du kan byta ut kavringen mot något annat bröd om du vill.
Ingredienser
4portioner
- 1knippa(or)minimorötter med blast
- 1litervatten
- 1msksalt till vattnet
Räkcrème
- 300gfärskost
- 2mskflytande honung
- 200gfärska skalade räkor
- 1knippa(or)krondill
- 1stcitron
- salt och peppar
Ätbar ”jord”
- 100gkavring
- 50gsmör
- 1mskfarinsocker
- 1tsksalt
Så lagar du
1. Koka morötterna lätt i vatten med salt och krondill. Ta upp och skölj morötterna i kallt vatten.
2. Riv skalet från citronen och kläm i saften i färskosten. Blanda ner honung, salt och peppar.
3. Skala räkorna och hacka dem fint. Blanda ner i färskosten.
4. Skär brödet i kuber och lägg det i en mixer. Mixa tills det blir lite smuligt.
5. Lägg i smör och socker i en stekpanna, värm lätt tills sockret smält. Lägg sedan i brödsmulorna och rosta tills det är krispigt. Rör då och då i pannan.
6. Fyll krukorna med räkkrämen, stick ner morötterna och fyll upp med den ätbara jorden, alltså det rostade brödet.
7. Servera som tapas eller tilltugg till något gott att dricka.