Kryddkanderade nötter

Kryddkanderade nötter

Publicerat:

Tillagningstid:

Saltsöta och lite kryddiga nötter som passar perfekt att både servera på glöggmingel och ge bort som present. Five spice är en klassisk kryddblandning från Asien med kanel, stjärnanis, fänkål, peppar och kryddnejlika. Kryddblandningen finns att köpa färdig i välsorterade mataffärer eller asiatiska butiker, men det går självklart bra att göra en egen kryddblandning.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 150g
    blandade nötter
  • 1,5tsk
    Five spice-krydda
  • 1tsk
    salt
  • 1/2dl
    florsocker
  • 1/2dl
    vatten

Så lagar du

1. Rosta nötterna i en medelvarm, torr panna tills de börjar få fin färg.

2. Tillsätt kryddor, socker och vatten. Rör runt i pannan med en träslev tills socker och kryddor karamelliserar runt nötterna och de börjar bli lite frostiga och pannan är torr igen.

3. Låt nötterna torka lite på en tallrik och häll sedan upp dem i en burk tills det är dags att servera dem. 

Dela det här receptet med dina vänner!