Kyckling i bränd lökbuljong med rotsaker och askad örtyoghurt
Publicerat:
2019-09-25Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 400gkyckling
- 2schalottenlökar
- 1-2morötter
- 1-2palsternackor
- 2literkycklingbuljong
- 100gsjögräs
- 2msksalt
- fänkålsdill
- ätbara blommor
Askad yoghurt
- 2dlmatlagningsyoghurt
- 1mskasksalt
- 1knippa(or)koriander
- 1knippa(or)gräslök
- 1mskhonung
Så lagar du
1. Dela schalottenlökarna och bränn dessa på sidan med snittytan med en brännare. Doppa sedan snittytan i salt och baka i ugnen på 150 grader i 30 minuter.
2. Tärna rotsakerna och lägg dessa i buljongen. Låt koka upp.
3. Bränn under tiden kycklingen och lägg ner den i buljongen. Låt sjuda i 20–30 minuter.
4. Lägg i lökarna i några minuter.
5. Placera sjögräset i botten på tallriken och häll på kycklingen, rotsakerna och lökarna. Klicka över den askade yoghurten och garnera med fänkålsdill och ätbara blommor.
Askad yoghurt
Mixa tillsammans samtliga ingredienser spara gärna lite asksalt till att garnera med.
Asksalt gör du genom att mixa kol (går att köpa på apotek) fint i en mixer. Mixa sedan ner grovsalt tills det blir ett fint pulver.