Kyckling i bränd lökbuljong med rotsaker och askad örtyoghurt

Kyckling i bränd lökbuljong med rotsaker och askad örtyoghurt.

Publicerat:

Tillagningstid:

En smakrik och enkel rätt som tar inspiration från Asien och som landar lätt i magen. Asksmaken är otroligt trendig just nu.

Ingredienser

6portioner

  • 400g
    kyckling
  • 2
    schalottenlökar
  • 1-2
    morötter
  • 1-2
    palsternackor
  • 2liter
    kycklingbuljong
  • 100g
    sjögräs
  • 2msk
    salt
  • fänkålsdill
  • ätbara blommor

Askad yoghurt

  • 2dl
    matlagningsyoghurt
  • 1msk
    asksalt
  • 1knippa(or)
    koriander
  • 1knippa(or)
    gräslök
  • 1msk
    honung

Så lagar du

1. Dela schalottenlökarna och bränn dessa på sidan med snittytan med en brännare. Doppa sedan snittytan i salt och baka i ugnen på 150 grader i 30 minuter.

2. Tärna rotsakerna och lägg dessa i buljongen. Låt koka upp.

3. Bränn under tiden kycklingen och lägg ner den i buljongen. Låt sjuda i 20–30 minuter.

4. Lägg i lökarna i några minuter.

5. Placera sjögräset i botten på tallriken och häll på kycklingen, rotsakerna och lökarna. Klicka över den askade yoghurten och garnera med fänkålsdill och ätbara blommor.

Askad yoghurt

Mixa tillsammans samtliga ingredienser spara gärna lite asksalt till att garnera med.

Asksalt gör du genom att mixa kol (går att köpa på apotek) fint i en mixer. Mixa sedan ner grovsalt tills det blir ett fint pulver.

Dela det här receptet med dina vänner!