Lakritspesto med pasta och räkor

Lakritspesto med pasta och räkor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Det finns många växter som har en ton av lakrits, t ex dill, körvel, dragon och fänkål. Här förädlar vi dem till en smakrik pesto.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    fänkål
  • 1tsk
    fänkålsfrön, hackad
  • 1kg
    oskalade räkor
  • 500g
    pasta av god kvalitet
  • 1
    citron

Lakritspesto

  • ½
    vitlöksklyfta
  • 1dl
    pinjekärnor
  • 80g
    babyspenat
  • 1kruk(or)
    körvel
  • 1kruk(or)
    dill
  • 1kruk(or)
    dragon
  • 50g
    finriven parmesan
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Linda in en fänkål i aluminiumfolie med lite olja och salt. Baka i ugn på 175 grader tills den blivit mjuk, ca 1 timme. Ta ut och strimla.

2. Skiva den andra fänkålen tunt på mandolin. Skala räkorna.

3, Värm pinjekärnorna i ugn ett par minuter för att framhäva smak.

4. Mixa vitlök, pinjekärnor och spenat. Tillsätt örterna och mixa. Lägg sist i ost, olivolja, salt och peppar. Mixa till en slät grön kräm

5. Koka pastan och blanda med räkor, bakad och färsk fänkål, rivet citronskal, fänkålsfrön och lite av peston. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Om du vill förvara peston på burk i kylskåp, lägg ett tunt oljelager på peston så bibehålls både färg och smak.

Dela det här receptet med dina vänner!