LCHF Ostpanerad omelett

LCHF Ostpanerad omelett.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mia Rundlöf kallar detta för snabbmat à la LCHF och den tar ungefär 15 minuter att tillaga.

Ingredienser

1 - 2portioner

  • 10skiva(or)
    ost, lagrad t ex västerbottensost
  • 3
    ägg
  • 2msk
    grädde (40% fett)
  • smör att steka i
  • salt och peppar

Fyllning

  • ½
    färsk broccoli, riven i buketter
  • ½
    paprika, i skivor
  • ½
    rödlök, i ringar
  • chiliflakes
  • skinka, räkor, champinjoner, ruccola eller något annat du gillar

Så lagar du

1. Vispa ihop äggen med grädden och kryddorna. Lägg en klick smör i pannan.

2. Hyvla ost och lägg skivorna lite omlott i pannan så att botten blir täckt med ost. Stek på medelvärme till det börjar att bubbla i osten.

3. Häll äggblandningen över osten som nu bubblar i pannan. Vänta ett par minuter utan att röra om.

4. Lägg nu på fyllningen och stek några minuter till.

5. När äggblandningen börjar stelna vänder du upp omeletten så att det blir en halvmåne och steker du ett par minuter till.

Dela det här receptet med dina vänner!