Libanesisk tartar i spetskål

Libanesisk tartar i spetskål

Publicerat:

Tillagningstid:

Kåldolmar – fast i råbiffsvariant.

Ingredienser

2 - 4portioner

  • 200g
    nötkött, innanlår
  • 120g
    kokt bulgur
  • 1msk
    silverlök, finhackad
  • 1st
    chili, finhackad
  • 1tsk
    spiskummin
  • ½msk
    hackad koriander
  • ½dl
    hackad persilja
  • 2msk
    hackad rostad mandel eller cashew
  • 1msk
    hackad mynta
  • 1st
    spetskål
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Plocka yttersta bladen. Fintärna de inre. Koka de yttre bladen hastigt i lättsaltat vatten och kyl snabbt i kallt vatten.

2. Koka den tärnade kålen mjuk i lättsaltat vatten. Kyl i kallt vatten. Blanda med silverlök, kött (finhackat eller malet), bulgur, chili, nötter, olja och hackade örter.

3. Smaka av med salt och peppar.

Dryckestips

Yeni Raki 45 %, Turkiet (700 ml)
Varunummer:94
311 kr

Ayran/dugh, drickyoghurt från Mellanöstern och Centralasien
(säljs i välsorterade livsmedelsbutiker)

Dela det här receptet med dina vänner!