Ljummen höstsallad med blue cheesedressing

Ljummen höstsallad med blue cheesedressing.

Publicerat:

Tillagningstid:

Härlig höstsallad med bulgur, rostade rotfrukter, linser – och päron. En dressing med grönmögelost är pricken över i.

Ingredienser

6portioner

  • 500g
    rostade rotfrukter, se basrecept
  • 3dl
    bulgur
  • 1dl
    ajvar relish
  • 2dl
    kokta linser eller bönor
  • 1st
    liten påse rucola
  • 2st
    päron, klyftade
  • 1st
    citron, pressad
  • 1/2dl
    olivolja

Till garnering

  • 1dl
    oliver
  • 2dl
    valnötter, rostade i torr stekpanna

Blue cheese-dressing

  • 100g
    grönmögelost, mosad + 50 g till garnering
  • 2dl
    creme fraiche

Så lagar du

1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.

2. Gör dressing: Mosa ihop grönmögelost med creme fraiche.

3. Rör ner ajvar i din kokta och avrunna bulgur. Varva bulgur, linser, rostade rotfrukter, rucola och päron på ett stort fat. Ringla över citron och olja.

4. Garnera med oliver, nötter och ost. Servera med dressing, som du bara blandar ihop.

Dela det här receptet med dina vänner!