Ljummen höstsallad med blue cheesedressing
Publicerat:
2013-11-27Tillagningstid:
Härlig höstsallad med bulgur, rostade rotfrukter, linser – och päron. En dressing med grönmögelost är pricken över i.
Ingredienser
6portioner
- 500grostade rotfrukter, se basrecept
- 3dlbulgur
- 1dlajvar relish
- 2dlkokta linser eller bönor
- 1stliten påse rucola
- 2stpäron, klyftade
- 1stcitron, pressad
- 1/2dlolivolja
Till garnering
- 1dloliver
- 2dlvalnötter, rostade i torr stekpanna
Blue cheese-dressing
- 100ggrönmögelost, mosad + 50 g till garnering
- 2dlcreme fraiche
Så lagar du
1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
2. Gör dressing: Mosa ihop grönmögelost med creme fraiche.
3. Rör ner ajvar i din kokta och avrunna bulgur. Varva bulgur, linser, rostade rotfrukter, rucola och päron på ett stort fat. Ringla över citron och olja.
4. Garnera med oliver, nötter och ost. Servera med dressing, som du bara blandar ihop.