Lyxig frukost med långbakad frukt

Lyxig frukost med långbakad frukt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Äpplen och päron bakade i låg värme över natten ger komprimerad fruktsmak till en lyxig frukost. Kryddig plommonkompott och knaprig müsli går snabbt att göra och det blir gott om tid över att njuta länge. Servera gärna med en god tjock yoghurt.

Ingredienser

4portioner

Långbakad frukt

  • 2
    små ekologiska äpplen
  • 2
    ekologiska päron
  • strösocker

Plommonkompott

  • 1påse(ar)
    torkade ekologiska plommon
  • 3dl
    äppelmust
  • ¼dl
    äppelcidervinäger
  • 2
    kanelstänger
  • 2
    stjärnanis

Honungsmüsli

  • 1dl
    ekologiska havreflingor
  • 1dl
    ekologiska boveteflingor
  • 1dl
    ekologiska solrosfrön
  • 2msk
    kallpressad ekologisk solrosolja
  • 2msk
    honung
  • 1tsk
    vaniljpulver

Så lagar du

Långbakad frukt

1. Kärna ur kärnhuset från undersidan så att det inte går helt igenom.

2. Fyll hålet med en tsk socker i varje frukt, lägg i form på sockerbädd.

3. Baka i ugn i 80 grader över natten, 8–10 timmar.

Plommonkompott

1. Dela plommonen i fyra bitar.

2. Slå på äppelmust, vinäger och kryddor.

3. Sjud under lock till krämig konsistens.

Honungsmüsli

1. Smält honung med olja.

2. Blanda ner flingor och solroskärnor.

3. Smula ut på bakplåtspapper. Låt svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!