Lyxig kebab

Lyxig kebab.

Publicerat:

Tillagningstid:

Nybakat hemmagjort pitabröd är ett måste för att få till en riktigt god kebab. Med hög kvalitet på köttet och lite spännande tillbehör blir kebaben dessutom en lyxig måltid.

Ingredienser

4portioner

Pitabröd

  • dl
    smält smör
  • 50g
    jäst
  • dl
    vatten
  • 650g
    mjöl
  • msk
    honung
  • 1msk
    salt

Fyllning

  • 1st
    lammytterfilé
  • 100g
    champinjoner
  • 200g
    jordärtskocka
  • 1st
    rödlök eller silverlök
  • ruccola
  • färsk persilja

Gräddfilssås

  • ½st
    kålrabbi
  • 1st
    äpple
  • 2dl
    gräddfil
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1nypa(or)
    svartpeppar

Så lagar du

Pitabröd

1. Blanda 37-gradigt vatten med jäst. Tillsätt mjöl, honung och salt.

2. Blanda i smöret mot slutet och låt sedan jäsa i 30 minuter. Kavla ut dubbelvik degen.

3. Stansa rundlar. Låt jäsa upp lite och baka sedan av på 200 grader i ca 8 minuter.

Gräddfilssås

1. Låt gräddfilen rinna av medan du förbereder övriga ingredienser till såsen.

2. Blanda sedan gräddfil med riven kålrabbi, rivet äpple och pressad vitlök. Smaka av med salt, svartpeppar.

Fyllning

1. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Stek på alla sidor för att ge köttet en yta. Lägg in i ugnen och ta ut då köttet har en innertemp på 54 grader.

2. Stek champinjonerna (eller annan svamp) och jordärtskocka i lite olja. Stek ytterligare och avsluta med finhackad rödlök eller och rikligt med persilja.

3. Skiva köttet tunt.

Servering

Arrangera kött, ruccola, gräddfil, jordärtskocka och svamp i pitabröden. Ät direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!