Lyxig kebab
Publicerat:
2015-11-03Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Pitabröd
- 1½dlsmält smör
- 50gjäst
- 4½dlvatten
- 650gmjöl
- 1½mskhonung
- 1msksalt
Fyllning
- 1stlammytterfilé
- 100gchampinjoner
- 200gjordärtskocka
- 1strödlök eller silverlök
- ruccola
- färsk persilja
Gräddfilssås
- ½stkålrabbi
- 1stäpple
- 2dlgräddfil
- 1klyfta(or)vitlök
- 1nypa(or)salt
- 1nypa(or)svartpeppar
Så lagar du
Pitabröd
1. Blanda 37-gradigt vatten med jäst. Tillsätt mjöl, honung och salt.
2. Blanda i smöret mot slutet och låt sedan jäsa i 30 minuter. Kavla ut dubbelvik degen.
3. Stansa rundlar. Låt jäsa upp lite och baka sedan av på 200 grader i ca 8 minuter.
Gräddfilssås
1. Låt gräddfilen rinna av medan du förbereder övriga ingredienser till såsen.
2. Blanda sedan gräddfil med riven kålrabbi, rivet äpple och pressad vitlök. Smaka av med salt, svartpeppar.
Fyllning
1. Krydda köttet runt om med salt och peppar. Stek på alla sidor för att ge köttet en yta. Lägg in i ugnen och ta ut då köttet har en innertemp på 54 grader.
2. Stek champinjonerna (eller annan svamp) och jordärtskocka i lite olja. Stek ytterligare och avsluta med finhackad rödlök eller och rikligt med persilja.
3. Skiva köttet tunt.
Servering
Arrangera kött, ruccola, gräddfil, jordärtskocka och svamp i pitabröden. Ät direkt.