Mandeltoast med färska fikon

Mandeltoast med färska fikon

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    En supersnabb dessert som man enkelt slänger ihop på saker man nästan alltid har hemma. Saknar du fikon ersätter du det enkelt med antingen päron eller äpple och får ett minst lika gott bakverk.

    Ingredienser

    4portioner

    • 4skiva(or)
      bröd
    • 1,5dl
      rostad skalad mandel
    • 1,2dl
      florsocker
    • 50g
      rumstempererat smör
    • 2tsk
      amaretto
    • 0,5tsk
      vaniljpulver
    • 1st
      ägg
    • 6st
      färska fikon
    • 1tsk
      citronsaft

    Så lagar du

    1. Värm ugnen till 200 grader.

    2. Lägg brödskivorna på bakplåt och rosta lätt i cirka fem till sju minuter.

    3. Finhacka mandlarna i matberedare till ett grövre mjöl.

    4. Häll mandelmjölet i en vispbunke.

    5. Tillsätt florsocker och smör och vispa med medelhög hastighet i cirka tre minuter tills det är lätt och fluffigt.

    6. Tillsätt amaretto och vanilj och fortsätt vispa i en minut.

    7. Tillsätt ägget och vispa tills det blandats väl.

    8. Fördela ut mandelkrämen på det rostade brödet.

    9. Skiva fikonen och sprid ut dem.

    10. Pensla med citronsaften.

    11. Strö över lite florsocker.

    12. Baka i ugn ca 20 minuter, eller tills mandelkrämen är har stannat och fått lite färg.

    13. Servera direkt med en kula glass eller lättvispad grädde.

    Dela det här receptet med dina vänner!