Mandeltoast med färska fikon
Publicerat:
2020-12-16Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4skiva(or)bröd
- 1,5dlrostad skalad mandel
- 1,2dlflorsocker
- 50grumstempererat smör
- 2tskamaretto
- 0,5tskvaniljpulver
- 1stägg
- 6stfärska fikon
- 1tskcitronsaft
Så lagar du
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Lägg brödskivorna på bakplåt och rosta lätt i cirka fem till sju minuter.
3. Finhacka mandlarna i matberedare till ett grövre mjöl.
4. Häll mandelmjölet i en vispbunke.
5. Tillsätt florsocker och smör och vispa med medelhög hastighet i cirka tre minuter tills det är lätt och fluffigt.
6. Tillsätt amaretto och vanilj och fortsätt vispa i en minut.
7. Tillsätt ägget och vispa tills det blandats väl.
8. Fördela ut mandelkrämen på det rostade brödet.
9. Skiva fikonen och sprid ut dem.
10. Pensla med citronsaften.
11. Strö över lite florsocker.
12. Baka i ugn ca 20 minuter, eller tills mandelkrämen är har stannat och fått lite färg.
13. Servera direkt med en kula glass eller lättvispad grädde.