Marinerad bok choi

Marinerad bok choi.

Publicerat:

Tillagningstid:

Bok choi är en kål som mer ska behandlas som sallad än kål, hastig tillagning bibehåller fräschören i denna smakrika grönsak. Den går utmärkt att woka i stekpanna eller wokpanna.

Ingredienser

4portioner

  • 8
    små bok choi
  • 2
    lime
  • ½
    grapefrukt
  • 1msk
    socker
  • salt
  • 1msk
    rostade sesamfrön

Så lagar du

1. Blanda skalet av en lime med saften av två lime, en halv grapefrukt, socker och lite salt efter smak.

2. Blanchera kålen hastigt i kraftigt saltat vatten. Lyft över till kallt vatten.

3. Halvera kålen och slå över marinaden. Strö över sesamfrön.

4. Servera bok choi  till yakiniku, grillat kött på japanskt vis.

Tips

Istället för lime och grapefrukt kan man använda 1 dl yuzu, en citrussaft man oftast hittar i frysdisken i asiatiska butiker.

Dela det här receptet med dina vänner!