Marinerade jordgubbar med jordgubbsmjölk

Marinerade jordgubbar med jordgubbsmjölk.

Publicerat:

Tillagningstid:

Jordgubbarna marineras med rödbetor och serveras med frusen jordgubbsmjölk och olivolja.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 2liter
    jordgubbar
  • 1
    handfull harsyra
  • 500g
    rödbeta, råsaftad
  • 5dl
    gammeldags mjölk
  • 2msk
    honung
  • 3msk
    olivolja

Så lagar du

1. Mosa en halvliter jordgubbar med mjölk och honung. Frys i en burk med lock.

2. Reducera rödbetsjuice till 2/3. Låt svalna. Skiva jordgubbar tjockt och marinera med rödbetsjuice. Sila och reducera juicen ytterligare.

3. Fördela jordgubbar i en tallrik och skrapa över den frysta mjölken (mjölkgranite). Strö hackad harsyra över och ringla lite olivolja som kryddning.

Dela det här receptet med dina vänner!