Marockansk köttgryta

Köttgryta

Publicerat:

Tillagningstid:

En mustig och kryddig gryta som serveras med en god morotssallad och couscous. Grytan och morötterna går mycket bra att göra i förväg.

Ingredienser

8portioner

  • 1 ½ kg
    benfritt grytkött av nöt eller lamm, t ex märgpipa, högrev eller fransyska av nöt eller rygg eller bog av lamm
  • 2msk
    olivolja till stekning
  • 4
    gula lökar
  • 1msk
    salt
  • 1paket
    saffran 0,5 g
  • 3tsk
    mald spiskummin
  • 2tsk
    mald koriander
  • 1st
    röd chili, urkärnad och finhackad
  • 2msk
    färsk finriven ingefära
  • 2st
    burkar finkrosade tomater à 400 g
  • 2st
    kartonger kikärter, à 400 g
  • couscous, bladpersilja

Så lagar du

1. Skär köttet i grytbitar. Bryn dem i olja i en stekpanna. Flytta över dem till en gryta.

2. Skala och tärna löken grovt. Låt den fräsa med i grytan. Salta och tillsätt kryddorna som får fräsa med en kort stund. Tillsätt tomaterna och sjud under lock tills köttet är riktigt mört 2-3 timmar. Koka gärna i ugnen vid 120°. Rör om då och då.

3. Tillsätt kikärterna. Smaka av med salt och peppar.

4. Gör couscous till, detta tar bara 5 minuter.

5. Servera med couscous och morotssallad. Garnera med bladpersilja.

Dela det här receptet med dina vänner!