Marshmallows med svarta vinbär

Marshmallows med svarta vinbär

Publicerat:

Tillagningstid:

Baka dina egna skumgodisar med svartvinbär och vanilj.

Ingredienser

10portioner

Karamellsyrup

  • 5
    gelatinblad
  • 250g
    socker
  • 75g
    vatten
  • 110g
    glukos

Skum

  • 140g
    pastöriserade äggvitor
  • 15g
    socker

Smaksättning

  • ½
    vaniljstång
  • 1tsk
    florsocker
  • 20g
    frystorkade svarta vinbär
  • 150–200g
    florsocker att rulla i

Så lagar du

Karamellsirap

1. Lägg gelatinbladen i blöt i ½ liter kallt varren i 30 minuter.

2. Värm 250 g socker, vatten och glukos till precis 117 grader i en liten kastrull.

3. Kör 15 g socker och äggvitan i en blender.

4. Tag grytan av värmen.

Skum

1. Vrid ur vattnet ur gelatinbladen och rör snabbt ut den i karamellsirapen.

2. Viktigt: Häll snabbt den varma karamellen ned i äggblandningen under omrörning.

3. Öka hastigheten till max på blendern och kör till fast konsistens.

Montering

1. Skrapa kornen ur vanlijstången.

2. Mortla fröna tillsammans med 1 tsk florsocker.

3. Hacka frystorkade svarta vinbär och vänd ner dem i skummet tillsammans med vaniljsockret.

4. Fyll skummet i engångsspritspåsar med en slät 18 mm tyll i

5. Häll upp florsocker på ett fat.

6. Spritsa ut långa "korvar".

7. Rullar korvarna försiktigt i florsocker och låt dem torka i rumstemperatur i minst 2 timmar.

8. Klipp i lagom långa bitar och rulla återigen i florsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!