Mattias morotsbollar
![En tallrik med morotsbollar med saffran, med bestick bredvid. Bild av Mattias Kristiansson.](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2Fimages%2F20193750.jpg%3Fh%3D3d769141%26itok%3DWTyO7_Yh&w=3840&q=100)
Publicerat:
2018-11-28Tillagningstid:
De här saffransgula bollarna kommer att lysa upp som små eldklot på julbordet. Lika goda som de är vackra.
Receptet ger 4 portioner eller 8 portioner på en buffé.
Ingredienser
4portioner
- 2burk(ar)kikärter (400 g, ca 6 dl kokta)
- 1stgul lök, finhackad
- 300 gmorötter, fint rivna
- 1paketsaffran (0,5 g)
- 2mskmajsstärkelse
- ½dlgula russin
- ½tsksalt
- svartpeppar
- rapsolja att steka i
Så lagar du
1. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Släng ner dem i en matberedare och mixa fint. Skrapa ner i en skål.
2. Blanda kikärterna med gul lök, morötter, saffran, majsstärkelse, russin, salt och peppar. Blanda väl och rulla sedan till bollar. Stek bollarna gyllenbruna i lite olja.