Mjölkpocherad kyckling

Tillagningstid:

Vit tallrik med maträtt bestående av potatis, matvete, vit sås och gröna kryddblad på.

Publicerat:

Tillagningstid:

En försiktig tillagning ger bäst resultat för ekologisk kyckling. Den blir mjäll och saftig, och smaken förstärks när man utgår från en hel fågel och låter skrovet koka med i mjölken.

Ingredienser

4 portioner

  • 1
    kyckling (ekologisk)
  • 1 msk
    smör
  • 1 liter
    mjölk
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • ½ dl
    grädde
  • 1 kruk(or)
    dragon
  • ½ kruk(or)
    oregano
  • 1 ½ msk
    dijonsenap
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk
    majsstärkelse (rågad)
  • 2
    morötter (kokta, gärna vita)
  • 2
    palsternackor (kokta)
  • 2
    majrovor (kokta)
  • 2
    korngryn

Så lagar du