Mörkchoklad paletas

Paleta de chocolate, mexikansk choklad isdessert.

Publicerat:

Tillagningstid:

Spännande mexikansk isglass som doppas i mörk choklad och chipotlesalt. Räkna med 8 timmars frystid.

Ingredienser

8portioner

  • 300g
    70% mörk choklad
  • 300g
    vatten
  • 105g
    ljus sirap
  • 6g
    salt
  • 2g
    kanel (nypa)

Doppchoklad

  • 200g
    mörk choklad
  • 100g
    matolja

Chipotlesalt

  • salt och chipotlechilipulver mixad tillsammans

Så lagar du

1. Blanda alla ingredienser och låt dem smälta ihop i en kastrull under vispning.

2. Fyll glassformar med chokladvätskan och frys allt i ca 8 timmar, men helst över natten.

2. Ta isglassarna ur formarna och servera genast. Doppa chokladisglassarna i smält choklad och dekorera ev. med kakaonibs och chipotlesalt.

3. Doppchoklad: Smält mörk choklad och matolja och värm till 45 grader.

Dela det här receptet med dina vänner!