Morötter med krondill och gröna tomater

Tillagningstid:

Morötter med krondill och gröna tomater.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vill du göra ogräsrensning och gallring lite mer härligt? Ta tillvara de spädaste morötterna som gallras bort och laga ett enkelt perfekt tillbehör som passar strålande till både den grillade fläskkarrén och den ugnsbakade fisken. Det bästa med det här receptet är att det blir nära ”zero waste” när du använder även blasten till dressingen.

Ingredienser

4 portioner

  • 12-16 st
    mindre morötter med blast
  • 3 st
    dillkronor
  • 1 tsk
    olivolja

Snabbinlagda gröna tomater

  • 2 st
    gröna tomter
  • 2 msk
    äppelcidervinäger
  • 1 msk
    socker
  • 1 krm
    salt

Morotspistou

  • blasten från morötterna (använd bara de späda bladen och skölj noga då de kan innehålla en del sand)
  • 1 dl
    rapsolja
  • 1 st
    citron
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 msk
    dillfrön

Så lagar du