Moussetårta med vit choklad, jordgubbar och limecurd

Bröllopstårta med blomdekoration.

Publicerat:

Johanna Vibergs underbara skapelse blandar syrlig limecurd med silkeslen vitchokladmousse och jordgubbar. En fest för öga och gom.

Ingredienser

8 - 10portioner

  • 3 tårtbottnar (9 bottnar i olika storlekar för bröllopstårta)
  • 1burk(ar)
    lime curd

Jordgubbsmousse

  • 300g
    frysta jordgubbar, tinade
  • 100g
    färskost
  • 90g
    florsocker (1½ dl)
  • 300g
    grädde (3 dl)
  • 4
    gelatinblad

Vitchokladmousse

  • 280g
    vit choklad
  • 3dl
    grädde

Montering

  • marängsmörkräm
  • marsipan

Så lagar du

1. Köp färdig tårtbotten eller baka egen.

Jordgubbsmousse

1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten.

2. Mixa jordgubbar och florsocker till en puré.

3. Tillsätt färskosten och mixa slätt.

4. Krama ur gelatinbladen.

5. Häll 1 dl av purén i en kastrull med gelatinet och värm tills det smälter.

6. Blanda den varma purén med resten av jordgubbsmixen och rör om ordentligt.

7. Vispa grädden fluffig och vänd ner i jordgubbsmixen.

Vitchokladmousse

1. Smält chokladen försiktigt i grädden. Det får ej börja koka.

2. När all choklad är smält så låter du blandningen svalna i kylskåp i minst 6 timmar, gärna över natten.

3. Vispa sedan upp moussen till önskad konsistens.

Montering

1. Bred ut ett lager limecurd på tårtbotten, sedan brer du på vitchokladmoussen. 

2. Det andra lagret i tårtan är jordgubbsmousse.

3. Tårtan är spacklad med marängsmörkräm och täckt med marsipan.

4. Dekorera med färska blommor.

Tips

Välj själv hur hög du vill göra tårtan. Det går bra att göra en på tre tårtbottnar, men vill man bygga höjd, som på Johannas tårta på bilden, får man använda 9 tårtbottnar, 3 i "standardstorlek", 3 något mindre och 3 à 15 cm i diameter.

I klippet ser du hur man får stabilitet i sin tårta.

Montera, spackla och lägg på marsipan på alla tre tårtor innan du sätter hop dem till en trevåningstårta.

Dela det här receptet med dina vänner!