Napolitansk pizza

Pizza Margerita.

Publicerat:

Sund, lättsmält, lokal och nylagad. Så lyder den napolitanska pizzans värdegrund. Paul ger sig på två klassiska varianter, en pizza Marinara och en pizza Margarita.

Ingredienser

2 portioner

Deg (räcker till 20 pizzor)

  • 1800 g
    mjöl (Farina di grano tenero, typ ”00”)
  • 55 g
    havssalt (eller bergssalt)
  • ½ g
    jäst (för jäsning i 24 h med angiven mjölsort)
  • 1 liter
    vatten (22–23 grader)

Pizza Marinara (till 1 pizza)

  • 2
    skedar riven San Marzano tomat, konserv
  • 1 tsk
    oregano, toppkvalitét
  • 1-2 msk
    vitlöksolja
  • ringla en 6:a med olivoljekannan av olivolja
  • lite havsalt

Pizza Margarita (till 1 pizza)

  • 1
    stor sked riven San Marzano tomat, konserv
  • 1
    handfull fior di latte (komjölks-mozzarella), alt. Mozzarella di bufala
  • 4-5
    blad napolitansk basilika
  • ringla en 6:a med olivoljekannan av olivolja
  • lite riven parmesan

Så lagar du