Nässelsoppa med pocherade ägg

Nässelsoppa med pocherat ägg.

Publicerat:

Tillagningstid:

Spela videon här intill för att ta del av Tareqs supertips för pocherade ägg!

Ingredienser

4portioner

  • 1liter
    nyplockade nässlor
  • 1msk
    smör
  • 3msk
    vetemjöl
  • 1liter
    god grönsaksbuljong eller kycklingbuljong
  • 1knippa(or)
    gräslök
  • salt och peppar

Pocherade ägg

  • 4st
    ägg
  • 1msk
    ättika (24 %)
  • kokande lättsaltat vatten

Så lagar du

  1. Tvätta och rensa nässlorna noggrant.
  2. Smält smör i en kastrull och vispa samman med vetemjöl. Späd med buljongen i små omgångar och vispa ut mjölet noggrant mellan varje omgång så att det inte bildas några klumpar. Låt koka ca 5 minuter.
  3. Hacka gräslöken och tillsätt till soppan tillsammans med nässlorna. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Mixa soppan slät i en mixer. Servera med pocherat ägg.

Pocherade ägg

  1. Knäck äggen i en skål och slå över ättikan. Låt äggen ligga i ättikan i ca 10 minuter.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och salta lätt.
  3. Häll i äggen i vattnet och minska direkt på värmen så att det endast sjuder. Låt äggen sjuda ca 3 minuter.
  4. Lyft upp dem med en hålslev och servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!