Nils-Eriks lasagne med kött

Tillagningstid:

Genrebild lasagne och kocken Erik Brännström, Vilda kocken.

Publicerat:

Tillagningstid:

Nils-Erik skickade in ett önskemål på en nytänkande lasagne som innehåller kött. Erik gav lasagnen en rökig smak med pulled pork som proteinkälla.

Ingredienser

4 portioner

Köttsås

  • 400 g
    pulled pork
  • 2
    gula lökar
  • 1 burk(ar)
    krossade tomater
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 1 msk
    köttfond
  • 1 msk
    rökt paprikapulver
  • 1 msk
    liquid smoke
  • 1 msk
    rostat vitlökspulver
  • 1 msk
    spiskummin
  • 1
    lime, saften
  • salt och svartpeppar
  • smör till stekning

Béchamelsås

  • 50 g
    smör
  • ¾ dl
    vetemjöl
  • 1 liter
    mjölk
  • 1
    chilifrukt, hackad
  • salt och vitpeppar

Montering

  • ca 10
    tunnbröd eller tortillabröd
  • 150 g
    hårdost, riven
  • 1 ask(ar)
    plommontomater

Så lagar du