Nykokt spetskål, äpple och pepparrot

Nykokt spetskål, äpple och pepparrot

Publicerat:

Äpplet styr smaken i denna rätt som passar perfekt till äppelbakad torsk.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    spetskålshuvud
  • 2dl
    äppelmust
  • 100g
    smör
  • 1bit(ar)
    pepparrot
  • 1
    citron
  • salt, svartpeppar

Så lagar du

1. Koka ihop äppelmust med citronjuice och skal. Montera med smör efterhand till en skummig sås.

2. Skär spetskål i 4 klyftor. Nykoka i lättsaltat vatten. Lyft och låt rinna av på en handuk. Smaka av med lite olivolja och ev lite flingsalt. Servera med smörsås och nyriven pepparrot.

Dryckestips

Alkoholfri klar äppelmust (brukar finnas flera olika märken att köpa både i välsorterade livsmedelsbutiker och på Systembolaget).

Alkoholfri ofiltrerad must (brukar finnas flera olika märken att köpa både i välsorterade livsmedelsbutiker och på Systembolaget).

Päroncider (3,5 %)
Poiré Authentique, Normandie 3,5 %, Frankrike (11775) 99 kr (750 ml)

Äppelvin (15 %)
Maglehem 4:15, Österlen, Sverige (99543) 131 kr (500 ml)

Äppelstarkvin (17,5 %)

Pom Ingrid Marie (17,5 %)
Södermanland, Sverige (76322) 274 kr (750 ml)

Dela det här receptet med dina vänner!