5:2 Omelett på äggvitor med spenat och vårlök

En omelett på en blå tallrik. Gula körsbärstomater ligger runt om. Ett par bestick på en grön och vitrandig handduk.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fira att du snart har genomfört hela fastedagen med en god omelettmiddag. Äggulorna innehåller mest kalorier så dem får sparas till en annan dag. fastedag 2 med 5:2-dieten. 246 kcal.

Ingredienser

1portioner

  • 160g
    äggvitor (66 kcal)
  • 60g
    crème fraiche, lätt (frivilligt) (96 kcal)
  • 50g
    spenat (12 kcal)
  • 30g
    vårlök/salladslök (10 kcal)
  • 120g
    körsbärstomater (22 kcal)
  • 1tsk
    rapsolja, till stekning (40 kcal)
  • 2tsk
    persilja
  • ½tsk
    chiliflakes
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Vispa äggvitorna med crème fraiche, persilja, chiliflakes, salt och peppar.

2. Hacka vårlöken och stek sen i en teflonpanna tillsammans med rapsoljan. Tillsätt spenaten i pannan och rör runt tills den blivit mjuk och fått en mörkare färg.

3. Sänk värmen till en ganska låg temperatur och häll i äggviteblandningen. Lägg i halverade körsbärstomater. Låt stå på svag värme utan att röra tills omeletten stelnat.

4. Lägg över omeletten på en tallrik och servera med halverade körsbärstomater.

Tips

Är du man kan du tillsätta ett helt extra ägg och 35 g fetaost i omeletten för ytterligare 100 kcal.

Dela det här receptet med dina vänner!