Öppen lasagne med aubergine och ogräspesto

Tillagningstid:

Öppen lasagne med aubergine och ogräspesto.

Publicerat:

Tillagningstid:

Tareq gör sina egna lasagneplattor till den här smakrika pastarätten med aubergine. Receptet kommer från Trädgårdstider.

Ingredienser

8 portioner

Tomatsås

  • 6 klyfta(or)
    vitlök
  • ½
    röd chili
  • ½ dl
    olivolja
  • 1
    gul lök
  • 1
    morot
  • 2
    stjälkar blekselleri
  • 2 dl
    torrt vitt vin
  • skalken av en bit parmesanost
  • 3 skiva(or)
    vitt surdegsbröd
  • 4 burk(ar)
    skalade hela tomater
  • 3
    kvistar timjan
  • salt och peppar

Aubergine med ogräspesto

  • 3 dl
    kirskål
  • 1 dl
    löktrav
  • 2 dl
    ruccola
  • 1 dl
    olivolja
  • ½ dl
    solroskärnor
  • 2
    aubergine
  • salt

Tomatsallad

  • 5 dl
    små tomater i olika färger
  • 2 st
    salladslök
  • 2 msk
    olivolja
  • salt och peppar
  • 2 st
    buffelmozzarella

Pastadeg

  • 3 dl
    vetemjöl
  • 3 dl
    durumvete
  • 4
    ägg
  • 1 tsk
    salt

Till servering

  • parmesanost

Bakad rotselleri

  • 1
    rotselleri

Så lagar du