Pakoras med grön chutney och mangold

Tid:

Pakoras med grön chutney och mangold i en skål och en halv lime, en servette och några pakoras på en trätallrik i bredvid.

Tid:

Det här är potatis i en form som du inte har tidigare upplevt. Frasiga friterade knyten eller pakoras kommer urspungligen från Indien. Potatispakoras kan serveras med valfritt tillbehör. Här med en smakrik grön chutney och en stuvning på mangold. Går också bra med t.ex. svamp.

Ingredienser

4 portioner

Pakoras

  • 8 st
    potatis
  • 3 st
    gul lök
  • 3 dl
    kikärtsmjöl
  • 1 tsk
    curry
  • 1 tsk
    gurkmeja
  • 1 st
    chili, röd
  • salt

Grön chutney

  • 1 kruk(or)
    mynta
  • 1 kruk(or)
    persilja
  • 1 st
    liten gul lök, finhackad
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 2 st
    lime, saft och zest
  • 1 msk
    socker
  • 1
    grön chili, finhackad
  • ½ tsk
    kummin
  • salt och peppar
  • 2 msk
    vatten

Sauterad mangold

  • 300 g
    mangold, spenat
  • 1 st
    schalottenlök
  • 5 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 msk
    rapsolja
  • 1 tsk
    sesamolja
  • 2 msk
    fisksås
  • 3 msk
    soja
  • 30 g
    smör
  • 2 st
    lime
  • rapsolja till stekning

Så lagar du