Panzanella

Panzanella

Publicerat:

Tillagningstid:

Panzanella är en toscansk sallad som innehåller rivet bröd, tomater, kapris och basilika.

Ingredienser

4portioner

  • 4-6skiva(or)
    vitt surdegsbröd
  • olivolja
  • ca 400 g
    tomater i olika färger
  • 1-2
    snackspaprikor eller 1 avlång röd paprika
  • 1msk
    kapris
  • 1kruk(or)
    basilika
  • 1
    citron

Så lagar du

1. Riv brödet i bitar och stek gyllene i olivolja.

2. Dela tomaterna i bitar och lägg i en bunke. Tvätta och skiva paprikan och lägg i bunken tillsammans med tomaterna.

3. Lägg i kapris, hackad basilika och pressad citron. Salta och peppra efter smak.

4. Blanda runt tillsammans med brödet och låt stå cirka 5 minuter innan servering så att alla smaker blandar sig.

5. Servera till exempel med linsbiffar och grekisk yoghurt.

Dela det här receptet med dina vänner!