Pärlkorn med mangold, stout och blåmusslor
Publicerat:
2016-09-29Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 200gpärlkorn
- 1stgul lök
- 1klyfta(or)vitlök
- 1stnät musslor
- 1dlöl, stout
- 5dlvatten
- 1dlgrädde
- 1kruk(or)persilja
- kallpressad rapsolja
- salt och svartpeppar
Tillbehör
- 2msksaltgurka
- vitlöksstekt mangold
Så lagar du
1. Värm upp en kastrull. Tillsätt kallpressad solrosolja och svetta musslor under lock tills de börjar öppna sig.
2. Tillsätt stout, finhackad lök, vitlök och vatten. Sjud och hälla av musslor. Spara buljongen. Plocka musslor och täck så de inte torkar.
3. Koka pärlkorn i buljongen tills mjuka (tillsätt ev. lite ytterligare vatten).
4. Tillsätt grädde, finhackad persilja och musslor.
5. Servera med strimlad vitlöksstekt mangold och saltgurka.
Dryckestips
Öl:
Torr stout: Khartoum Stout 5,7 %, Sundbyberg
Nr 1629, 24:90 kr
Alkoholfritt:
Kornavkok smaksatt med rårörda blåbär
Så här gör man kornavkok:
Skölj en deciliter hela korn och blötlägg i en liter vatten över natten. Koka på svag värme under lock en timme. Sila av och kyl. Söta med honung och smaksätt med saften från rårörda bär i säsong.