Pärlkorn med mangold, stout och blåmusslor

Pärlkorn med mangold, stout och blåmusslor

Publicerat:

Tillagningstid:

Kopplingen mellan öl, musslor och mangold blir en ljuvlig kombination i denna gröt på pärlkorn.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    pärlkorn
  • 1st
    gul lök
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    nät musslor
  • 1dl
    öl, stout
  • 5dl
    vatten
  • 1dl
    grädde
  • 1kruk(or)
    persilja
  • kallpressad rapsolja
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • 2msk
    saltgurka
  • vitlöksstekt mangold

Så lagar du

1. Värm upp en kastrull. Tillsätt kallpressad solrosolja och svetta musslor under lock tills de börjar öppna sig.

2. Tillsätt stout, finhackad lök, vitlök och vatten. Sjud och hälla av musslor. Spara buljongen. Plocka musslor och täck så de inte torkar.

3. Koka pärlkorn i buljongen tills mjuka (tillsätt ev. lite ytterligare vatten).

4. Tillsätt grädde, finhackad persilja och musslor.

5. Servera med strimlad vitlöksstekt mangold och saltgurka.

Dryckestips

Öl:
Torr stout: Khartoum Stout 5,7 %, Sundbyberg
Nr 1629, 24:90 kr

Alkoholfritt:
Kornavkok smaksatt med rårörda blåbär

Så här gör man kornavkok:
Skölj en deciliter hela korn och blötlägg i en liter vatten över natten. Koka på svag värme under lock en timme. Sila av och kyl. Söta med honung och smaksätt med saften från rårörda bär i säsong.

Dela det här receptet med dina vänner!