Pasta med ramslök och sparris

Pasta med ramslök och sparris

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 4st
    ägg
  • 400g
    durumvetemjöl (alternativt färsk tagliatelle)
  • 1knippa(or)
    sparris
  • 170g
    ramslök (till ramslökspuré)
  • 2st
    schalottenlökar
  • 30g
    ramslök, hackad
  • ost

Så lagar du

1. Häll ut durumvetemjölet på köksbänken, gör en grop i mitten och knäck äggen i gropen. Arbeta metodiskt in äggen i mjölet, tills att du får en homogen deg. Låt degen vila i en timme.

2. Dela pastan i fyra bitar, arbeta igenom den i en pastamaskin. Skär sedan i önskad form, exempelvis tagliatelle.

3. Skala sparrisen och ta av botten. Blanchera sparrisen i 45 sekunder till 2 minuter beroende på tjocklek. Kyl i isvatten.

4. Gör ramslökspuré: Koka upp vatten i en kastrull och blanchera ramslöken lätt. Häll bort vattnet och mixa sedan till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.

5. Hacka schalottenlökarna, stek mjuk i stekpanna tillsammans med lite olja.

6. Koka pasta i saltat vatten cirka 5 minuter. Häll av pastan med spara 1 dl av pastavattnet. Häll tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt ramslökspurén och den stekta schalottenlöken.

7. Skär sparrisen i önskad storlek och tillsätt sedan i pastan. Blanda runt, tillsätt eventuellt lite av pastavattnet för en krämigare konsistens.

8. Servera pastan på ett fat, hacka ramslöken och strö över pastan. Avsluta med att riva över osten.

Dela det här receptet med dina vänner!