Pauls bagarpotatis

Pauls bagarpotatis.

Publicerat:

Tillagningstid:

Bagarens potatis är lite som sjömansbiff utan biff. Det fina med den här potatisrätten är att den passar till allting och är en självklar utmanare till vardagsmiddagens potatismos. Helt enkelt ett nytt sätt att använda vår mest populära knöl.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    fast potatis
  • 7
    schalottenlök
  • 10kvist(ar)
    timjan
  • 4
    lagerblad
  • 2dl
    ekologisk lättöl eller vitt vin
  • 6dl
    grönsaksbuljong
  • 2dl
    lantpotatischips
  • 1påse(ar)
    torkade medelhavsörter
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Sjud upp buljongen med timjan och 3 lagerblad.

2. Tvätta potatisen och skiva den tunnt. Svetta fint skivad lök mjuk i lite olja utan att den tar färg.

3. Varva potatis, lök, timjan, salt och svartpeppar i en smord ugnsform. Tillsätt öl och grönsaksbuljong så att det nästan täcker. Översta potatislagret ska inte ligga i buljong. Täck med aluminiumfolie och baka i ugn på 175 C i 10 min.

4. Tag av aluminiumfolien och baka ytterligare 30-35 min, ös översta potatislagret med buljong en gång under bakningen.

5. Ta ut när potatisen är mjuk, prova med en kniv. Låt stå och dra en stund innan servering.

6. Mixa ett lagerblad med medelhavsörterna, krossa potatischipsen och blanda med örtmixen. Toppa bagarpotatisen med de krossade chipsen innan servering.

Passar till t ex kött, kyckling, stekt fisk eller en god korv.

Dela det här receptet med dina vänner!