Pauls sallad med apelsin, grön paprika och koriander

Pauls sallad med apelsin, grön paprika och koriander.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 2
    apelsiner
  • 2
    gröna paprikor
  • 1
    isbergsallad, riven
  • 1
    rödlök, skalad
  • ½
    gurka
  • ½tsk
    korianderfrö, mortlad
  • 1tsk
    spiskummin, mortlad
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    socker
  • 1
    citron, saften
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Riv skalet på apelsinerna. Grava skalet med socker, salt, korianderfrö och spiskummin i 30 minuter. Mixa sedan med citronjuice och olivolja till en tät dressing.

2. Rosta paprikor i ugn på 200 grader tills lätt svartfläckiga men inte för mjuka. Det tar ca 5 minuter.

3. Skär paprikorna i ringar med kärnhus och allt (kärnorna är supergoda).

4. Skiva löken tunt och lägg i vatten ca 20 minuter. Det ger mildare ton. Skiva apelsiner och gurka.

5. Blanda alla grönsaker med dressingen och servera direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!