Pernodflamberade räkor med sötpotatis Julienne

Tillagningstid:

Pernodflamberade räkor med sötpotatis Julienne.

Publicerat:

Tillagningstid:

En enkel men smakrik förrätt – eller rätt på tapasbordet – som tar dig till Medelhavet.

Ingredienser

4 portioner

Räkor

  • 500 g
    skalade råa eller frysta vannameiräkor, välj ASC-märkta
  • 1
    färsk röd chili
  • 2 klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 10-15 cm
    lakritsrot
  • 1 dl
    olivolja
  • salt
  • ca ½ dl
    Pernod

Sötpotatis Julienne

  • 1
    sötpotatis
  • havssalt
  • vetemjöl
  • frityrolja, tillräckligt för att fritera sötpotatisen
  • svartpeppar

Till servering

  • spansk körvel
  • färska kryddor
  • wasabikräm eller annan dippsås efter smak

Så lagar du