Pesto på morotsblast
![Pesto på morotsblast i mixer.](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2Fimages%2F19794204.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3DyPrf6-Ka&w=3840&q=100)
Publicerat:
2018-10-25Tillagningstid:
Utmärkt ersättare till pesto du köper färdig i butik.
Ingredienser
15portioner
- 100gspenat
- 100gmorotsblast
- 2½klyfta(or)vitlök
- 75griven parmesanost, hälften mixad, hälften ivänd
- 1citron, skal och juice
- 150gsolroskärnor
- 2½dlolivolja
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Mixa spenat, morotsblast, vitlök, parmesan, citronskal, juice och solroskärnor med olja till en slät kräm.
2. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg i burk och täck med ett tunt lager olja för att inte peston ska oxidera/mörkna.