Pitekaka
Tillagningstid:
Publicerat:
2015-03-04Tillagningstid:
Den här kaneldoftande kakan har allt. Saftig botten, knaprig och smörkolaknäckig topp. Passar bra till fikat eller som dessert, och lätt att göra glutenfri.
Ingredienser
20 portioner
Kakan
- 125 gsmör
- 2 stägg
- 3 dlströsocker
- 2 tskbakpulver
- 2 tskvaniljsocker
- 7 dlvetemjöl
- 3 dlyoghurt 3%
Havretopping
- 200 gsmör
- 3 dlhavregryn
- 2 dlströsocker
- 1,5 mskkanel
- 2 tskvaniljpulver, valfritt
- 1 nypa(or)salt
Så lagar du
1. Smält smöret och låt svalna något. Vill du ha extra god smak så bryner du smöret gyllene. Sätt ugnen på 180°, lägre om du kör på varmluft.
2. Sjud ihop samtliga ingredienser till havretopping. Gör detta medan du rör ihop kakan: Vispa ägg och socker pösigt, rör ner yoghurt.
3. Blanda de torra ingredienserna, sikta ner i smeten och tillsätt smör.
4. Häll i smord eller bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 30 cm. Klicka på havretopping, grädda ca 25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
Glutenfritt?
Om du vill göra kakan glutenfri klickar du här, så kommer du till Susannes blogg.