Pitekaka

pitekaka

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här kaneldoftande kakan har allt. Saftig botten, knaprig och smörkolaknäckig topp. Passar bra till fikat eller som dessert, och lätt att göra glutenfri.

Ingredienser

20portioner

Kakan

  • 125g
    smör
  • 2st
    ägg
  • 3dl
    strösocker
  • 2tsk
    bakpulver
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 7dl
    vetemjöl
  • 3dl
    yoghurt 3%

Havretopping

  • 200g
    smör
  • 3dl
    havregryn
  • 2dl
    strösocker
  • 1,5msk
    kanel
  • 2tsk
    vaniljpulver, valfritt
  • 1nypa(or)
    salt

Så lagar du

1. Smält smöret och låt svalna något. Vill du ha extra god smak så bryner du smöret gyllene. Sätt ugnen på 180°, lägre om du kör på varmluft.

2. Sjud ihop samtliga ingredienser till havretopping. Gör detta medan du rör ihop kakan: Vispa ägg och socker pösigt, rör ner yoghurt.

3. Blanda de torra ingredienserna, sikta ner i smeten och tillsätt smör.

4. Häll i smord eller bakpappersklädd långpanna, ca 25 x 30 cm. Klicka på havretopping, grädda ca 25 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

Glutenfritt?
Om du vill göra kakan glutenfri klickar du här, så kommer du till Susannes blogg.

Dela det här receptet med dina vänner!