Pizza Napoletana

Tillagningstid:

Pizza Napoletana.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pizza Napoletana på mitt sätt. Den godaste pizzan man kan äta är den man gör själv, med kärlek, omtanke och bra råvaror. Om en strikt definitionen av pizza Napoletana kräver en vedeldad ugn så är det väl så, men då jag gör detta på mitt sätt så blir pizzan lika fluffig och seg som den du köper hos din napoletanska pizzabagare på semestern i Italien. Buon appetito!

Ingredienser

8 portioner

  • 1000 g
    extra starkt vetemjöl (t ex tipo 00)
  • 600 g
    kallt vatten
  • 0,7 g
    färsk jäst
  • 25 g
    salt

Topping

  • 70 g
    San Marzano tomater (mosade med handen)
  • 40 g
    buffalo mozarella
  • 40 g
    fior di latte
  • färsk basilika
  • olivolja

Så lagar du