Poke bowl – som du vill ha den

Poke bowl

Publicerat:

Tillagningstid:

Hawaiiansk fiskrätt med mycket smak, hetta och friskhet. Börja med en skål ris och bygg på med smaker du tycker om.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    rå tonfisk eller lax som kan ätas rå
  • 5-6dl
    färdigkokt sushiris (4 dl okokt ris)

Marinad till fisken

  • ½dl
    tamari eller soja
  • 2msk
    risvinäger
  • 1msk
    sesamolja
  • 1msk
    riven ingefära
  • några droppar sriracha
  • 1msk
    finhackad salladslök

Tillbehör

  • 1st
    tärnad avokado
  • 1st
    tärnad mango
  • 3st
    finhackade salladslökar
  • ½st
    skalad och urkärnad gurka skuren i tärningar
  • 2dl
    lättkokta edamamebönor
  • algsallad – wakame (kan köpas färdig)
  • 3msk
    rostade sesamfrön eller furikakesprinkles
  • chilimajonnäs eller sesammajonnäs
  • några kvistar färsk mynta eller koriander

Så lagar du

1. Skär fisken i kuber. Blanda alla övriga ingredienser och marinera fisken i cirka 30 minuter.

2. Lägg upp ris i skålar och låt var och en toppa med fisk och sina favoritingredienser. Strö över sesamfrön och toppa gärna med färsk mynta eller koriander.

3. Servera gärna med en chilimajonnäs eller sesammajonnäs.

Dela det här receptet med dina vänner!