Potatis carbonara
Publicerat:
2020-01-21Tillagningstid:
Gör pasta av potatis och bacon av friterat potatisskal. En ny rätt är född som ger dig en liknande smakupplevelse som originalet. Men med mindre klimatavtryck och större wow-faktor.
Ingredienser
4portioner
- 8stpotatisar av fast sort, stora
- 2dlvispgrädde
- 8stäggulor
- manchego el pecorino
- svartpeppar
- salvia, färsk
- olja till fritering
Så lagar du
1. Skala potatisen med en liten skalkniv och försök behålla skalet hyfsat intakt.
2. Svarva potatisen och skölj den i kallt vatten så stärkelsen släpper lite.
3. Fritera potatisskalet i en panna på medelvärme, när potatisen börjar bli gyllene så gå ner med plockade blad av salvian och låt dem få färg.
4. Lyft potatisskalet med hålslev och låt torka på papper.
5. Blanchera potatisen i kokande vatten ca 2-3 minuter och lyft sedan över den till en kastrull.
6. Slå på en ägg/grädde blandning (bestående av 4 ägg och 2 dl grädde), och värm försiktigt upp rätten så den börjar kräma till sig. Avsluta med osten salt och peppar och toppa allt samman med en rå äggula, krispigt potatisskal och friterad salvia.