Potatis i brynt smör och inlagd potatis
Publicerat:
2016-12-23Ingredienser
- 14Amandine-potatis
- 1dlbrynt smör
- 2mskrökt rapsolja
- 2dlgräddfil
- 1dlfintärnad schalottenlök
- ½dlättika
- ½dlsocker
- 1dlvatten
- 5kryddpepparkorn
- ¼påse(ar)potatischips, krossade
- 1kruk(or)gräslök
Ev. tillbehör
- matjesill
- strömming
Så lagar du
1. koka upp vatten, ättika och socker med pepparkorn. Låt svalna. Skiva fyra potatisar lövtunt och doppa i kokande vatten. Lägg direkt i ättikslag och låt ligga en timme.
2. Koka 10 Amandinepotatisar i lättsaltat vatten. Lyft och grovdela med sked.
3. Fördela finhackad lök över potatis. Rör ihop varmt brynt smör med rapsoilja. Slå över potatisen och toppa med inlagd potatis.
4. Servera med gräddfil, potatischips och gräslök. Du kan också servera med matjesill eller strömming.
Dryckestips
Lågalkoholöl
Wermlands Lättöl 2,2 %, Werlmands Brygghus
Alkoholfri Julöl, Brown Ale 0,4 %, Nils Oscar,
Picnic Sour Ale Organic 2,2 %, Brekeriet Beer
Tropic Folk Sour Fruit Ale 3,5 %, Dugges
Kusken Svensk Lätt Ale 2,2 %, Hantverksbryggeriet Västerås
Cider
Ecusson Cidre Bio Brut 4,5 %
Jus de Pommes Artisanal Pétillant Biologique 0 %, La Ribaude
Skepparps Flaskjäst Cider Svenska Äpplen 6 %, Österlen