Powergröt med äppelmos och brynt smör

Powergröt med äppelmos och brynt smör

Publicerat:

Tillagningstid:

På väg upp mot Kebnekaises topp behöver en elitsoldat ur Arméns jägarbataljon mycket energi. Då passar det bra med Paul Svenssons specialkomponerade powergröt för extrema tillfällen.

Ingredienser

20 - 30portioner

Gröt

  • ½dl
    amarathfrö
  • ½dl
    hirs
  • 2dl
    bovete
  • 1msk
    linfrö
  • 2dl
    quinoa
  • 1dl
    havregryn
  • 1dl
    solroskärnor, hackade
  • ½dl
    torkade äpple
  • 6dl
    havremjölk
  • 6dl
    vatten
  • salt
  • 1dl
    brynt smör
  • mjölk till servering

Äppelkomplott

  • 5
    äpple, Ingrid-Marie eller äpple i säsong
  • 2msk
    honung
  • 1msk
    socker

Så lagar du

Gröt

1. Värm upp en kastrull och tillsätt solroskärnor. Rosta lite lätt och tillsätt sedan alla övriga fröer och gryn.

2. Slå på havremjölk och vatten. Tillsätt salt och koka på låg värme i 20–25 minuter (tills frön börjar bli mjuka).

3. Tag av från värme och varmhåll med en skvätt havremjölk på.

4. Servera med äppelmos, brynt smör och vanlig hederlig mjölk.

Dela det här receptet med dina vänner!