Raspados de horchata con fresas

Tid:

Raspado de horchata con fresas, en mexikansk isglass.

Tid:

Raspados är samlingsnamnet på riven is som smaksätts, en otroligt populär dessert i hela Sydamerika och Mexico. Isen blandas med fruktig sirap och sedan toppas allt med olika tillbehör. Jag har valt att göra en raspado på den klassiska risdrinken horchata som älskas av både stora och små. Räkna med 8 timmar för att blötlägga mandlar.

Ingredienser

6 portioner

  • 130 g
    hyvlad mandel
  • 645 g
    vatten
  • 180 g
    långkornigt ris
  • 1 st
    kanelstång
  • 1 burk(ar)
    sötkondenserad mjölk (400 g)
  • 1 burk(ar)
    förångad mjölk (400 g)
  • 200 g
    färska jordgubbar

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg