Burgare på rödbeta och matlupin

Tillagningstid:

Rödbeta- och lupinburgare.

Publicerat:

Tillagningstid:

Kött är kött och grönsaker är grönsaker, men för mig är burgare bara riktigt god mat mellan två skivor riktigt gott bröd. Min uppdatering av vår kära hamburgare påminner om originalet men har också en helt ny dimension av textur och kontrast. Hoppas ni kommer att gilla den!/Paul Svensson

Ingredienser

4 portioner

Rödbeta och lupinburgare

  • 250 g
    rödbeta
  • 250 g
    lupintempeh
  • 1 klyfta(or)
    vitlök
  • 1 msk
    dijonsenap
  • 1 msk
    blutsaft
  • 1 tsk
    soja
  • salt och svartpeppar

Kernzabröd, 8-10 st

  • 100 g
    vatten
  • 100 g
    ekologiskt vetemjöl
  • 100 g
    kernza eller mer vetemjöl
  • 25 g
    vit baksirap
  • 15 g
    färsk jäst
  • 20 g
    rapsolja, kallpressad
  • 2 g
    salt
  • 3 msk
    rapsfrö
  • ägg till pensling

Grillad olja

  • 1 liter
    matolja
  • 1
    brikett, glödande

Grillad majonnäs

  • ½ dl
    kikärtsspad
  • 1 dl
    matolja
  • 3 msk
    grillad olja
  • ½ msk
    senap
  • ½ msk
    vinäger

Broccoli-slaw

  • 10
    broccoliblad
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    socker
  • 1 dl
    grillad majonnäs

Kålrotsstrips

  • 1
    kålrot, ca 500 g
  • 2 msk
    majsstärkelse
  • salt
  • olja till fritering

Bois Boudran-sås

  • ½ dl
    ketchup
  • ½ dl
    god senap
  • 1 dl
    matolja
  • 1
    tomat, tärnad
  • ½ kruk(or)
    basilika
  • salt och svartpeppar

Så lagar du