Rödbetstartar med lakrits, fänkål, rostade hasselnötter och fetaostkräm

Tillagningstid:

Rödbetstartar och toppng med fänkål och lakrits på en grå tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lakrits och rödbeta är för mig den perfekta kombinationen där grönsakernas förmåga att att brygga smaker verkligen lyser klart. Jordigheten från betan och sötman av lakritsen öppnar upp smakhimlen på ett fantastiskt sätt.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 kg
    rödbetor
  • 1 st
    gul lök
  • ½ dl
    rödvinsvinäger
  • 1 st
    citron, pressad saft
  • 1 st
    lakritsrot eller 1 tsk lakritspulver
  • 40 g
    hasselnötter
  • salt och peppar

Fetaostcreme

  • 100 g
    fetaost
  • 50 g
    crème fraiche

Fänkålssallad

  • 1 st
    fänkål
  • 1 knippa(or)
    dill
  • 1 kruk(or)
    dragon
  • olivolja

Så lagar du