Rönnsaft

Rönnsaft

Publicerat:

Tillagningstid:

Saften blir mycket god som måltidsdryck. Den blir söt, syrlig och lite besk och riktigt god att blanda med mineralvatten, säger Grietje van der Meulen som skapat receptet.

Ingredienser

  • 1liter
    rönnbär, 500 g
  • 1liter
    äpplen i bitar, 500 g
  • 500g
    vatten
  • 500g
    socker per liter avrunnen saft
  • citronsaft

Så lagar du

1. Lägg rönnbären i frysen över natten. Rensa och skölj bären och skär äpplen i bitar. Lägg alltsammans i en gryta och tillsätt vatten. Koka i cirka 15 minuter tills det känns mjukt.

2. Mosa bär och äpple. Låt sedan blandningen rinna av genom en silduk. Mät saften och tillsätt 500 g socker per liter avrunnen saft. Rör om och koka i fem minuter. Smaka, och tillsätt eventuellt lite citronsaft.

3. Häll upp i rena flaskor och förslut dem genast. Sedan är det bara att njuta!

Dela det här receptet med dina vänner!